God of Fup?

      3 reacties op God of Fup?

Stel je het eens voor: iedereen om je heen gelooft in Fup. Ze hebben zich een beeld gevormd van Fup. Of misschien wel meerdere beelden. Ze lijken allemaal te weten hoe dat werkt: geloven in Fup. Ze vertellen je over Fup. Zeggen dat het zo fijn en goed is om in Fup te geloven, dat Fup naast je staat.

En jij? Jij hebt werkelijk geen idee waar ze het over hebben!

Fup? Je zou niet weten wat je je daarbij voor moet stellen.
Je gelooft wèl in Fup, dat wel. Dat is het gekke.
Maar tegelijkertijd heb je het gevoel dat je het helemaal fout doet, want ja… Fup?
Hoe kun je nou geloven in iets dat voor jou niet meer is dan een woord van 3 letters?

Oké, misschien overdrijf ik het een beetje, maar dit is vaak wel wat geloven in God voor mij is.
Dat ik geloof, kan ik echt niet meer ontkennen. Maar wat ik dan precies geloof? Welk beeld ik heb bij God? En hoe je dat doet: geloven? Ik weet het niet.

Delen mag!

3 gedachten over “God of Fup?

 1. PastorBeuk

  Ik kan me voorstellen dat het filosoferen over ‘God’ het niet makkelijk maakt voor iemand met autisme.
  Maar God heeft het ook mensen met autisme (denk ik) iets eenvoudiger willen maken, want Hij heeft Jezus Christus als Zijn Zoon gezonden. Jezus is Zijn Beelddrager. Zoals Jezus in de Evangelieën handelt, zo is God ten diepste ook.
  Ik ben benieuwd of iemand met autisme dit ook beter voor zich kan zien. Of blijft het voor jou op afstand als je de Evangelieën leest?
  Daar ben ik heel nieuwsgierig naar.
  Groet van een beginnend predikant (en sorry dat ik bij mijn tweede alinea iets teveel ‘preek’. Ik schreef het als intro voor mijn eigenlijke vraag in de derde alinea..)

  1. Geloven met autisme Auteur bericht

   Ik zou inderdaad willen dat ik er iets minder diep over na zou denken, dat zou best helpen.
   Wat ik zeker geloof is dat Jezus ons laat zien hoe God wil dat wij met elkaar en met de hele schepping omgaan. In die zin helpen de evangeliën zeker. En ergens geeft dat natuurlijk ook wel een beetje een beeld van hoe God is.
   Al roepen ook de evangeliën tegelijkertijd weer heel vragen bij me op. Ga er vast nog wel eens een blog over schrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *