Welkom!

      14 Reacties op Welkom!

Wat fijn dat je de moeite neemt om deze blog te bezoeken.
Geloven met autisme is voor mij een zoektocht met vallen en opstaan. Op deze site neem ik je mee in die zoektocht. Wat je leest is mijn persoonlijke beleving van geloven met autisme. Ik denk en verwacht dat het voor veel mensen met autisme herkenbaar zal zijn. Al zal er ook over zaken heel anders gedacht worden. Of het zal anders ervaren worden. Prima natuurlijk!

Ik schrijf deze blogs om twee redenen. Je zou ook kunnen zeggen: met in gedachten twee verschillende doelgroepen die ik een beetje bij elkaar wil brengen.
Met mijn eigen ervaringen en gedachten hoop ik anderen met autisme (of als je dat liever hebt: andere autisten) iets herkenbaars te bieden. Je bent niet de enige die er maar weinig van begrijpt, die het lastig vindt om autisme en geloven te combineren, die zich in de kerk een buitenstaander voelt. Besef één ding: vragen stellen is nooit gek of dom. Ik hoop van harte dat er iemand is of dat er iemand komt bij wie je de veiligheid ervaart om al je vragen te stellen.
Dat laatste is een mooie brug naar mijn tweede doelgroep: eigenlijk iedereen die geïnteresseerd is in geloven met autisme. Al denk ik met name aan predikanten of gemeenteleden die contact hebben met autisten. En daarbij tegen misverstanden aanlopen of gewoon een beetje meer willen weten. Ik wil graag aan mensen zonder autisme proberen uit te leggen hoe het is: geloven met autisme. Zodat er wat meer begrip komt voor mensen met autisme. En wie weet kun je iemand helpen zich wat meer thuis te voelen in de kerk.

Wil je meer weten over de achtergrond van deze blog, lees dan vooral dit.
Informatie over autisme vind je hier.

Voel je vrij om te reageren, nu en/of in de toekomst!
Suggesties voor onderwerpen zijn ook altijd welkom!

Delen mag!

14 gedachten over “Welkom!

 1. Sake

  Ik zie jouw site voor het eerst.
  Goed initiatief!
  Ik zal regelmatig kijken op de site.
  Ik ben christen, heb ruim 10 jaar de diagnose Asperger.

 2. Annemieke Hessels-Cozijnsen

  Wat gaaf deze website!
  Het lijkt me boeiend om te lezen wat de verschillen zijn tussen geloven met en zonder autisme!
  Daar kan ik van leren!

  Succes met deze website!
  Ziet er heel gaaf uit!

 3. Leon Bal

  Wow…! Dat ziet eer goed uit! Ik ben benieuwd naar het vervolg. Het is een erg goed initiatief, want is geloven al bijna een onbegrijpelijke zaak, voor mensen met autisme is het extra moeilijk. Door met elkaar ervaringen te delen kunnen vast iets leren van elkaar!
  Heel veel succes met deze website!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *